Waarom een prototype belangrijk is

Het belang van wireframes of een prototype is iets wat vaak wordt onderschat. Waar zitten welke knoppen en waarom? Wat gebeurd er als je er op klikt? Hoe gedraagt het ontwerp zich op mobiel? Gaat de doelgroep begrijpen hoe het werkt?

Allemaal vragen waar goed over na moet worden gedacht wanneer er een nieuwe app- of website ontwikkeld moet worden. Het maken van een prototype voorkomt dat je later tijdens het ontwikkelproces in de problemen komt omdat er over bepaalde zaken niet is nagedacht. Vooral bij grote en complexe websites- of apps is een goed overdacht prototype een must.

UX design wordt het ook wel genoemd, wat staat voor User Experience design. Een prototype kan een simpel draadmodel zijn wat door klikbaar is, maar het is ook mogelijk om een prototype zo vorm te geven dat het er al uitziet als het eindproduct.

Het presenteren van een prototype helpt enorm wanneer je (bijvoorbeeld als marketing afdeling) een idee wilt visualiseren wat op een overtuigende manier aan een management team gepresenteerd moet worden. 

Mensen beter overtuigen van je concept

Op deze manier kun je de mensen waaraan je het concept aan wilt presenteren alvast laten voelen en proeven van het eindproduct!

Een ander belangrijk voordeel is dat ontwikkelaars het prototype kunnen gebruiken om de daadwerkelijke app of website te ontwikkelen.

“Mensen overtuigen van je idee werkt beter met een prototype.”

Prototype tools

Waar we vroeger nog alle draadmodellen (wireframes) moesten uittekenen kan dit tegenwoordig makkelijk digitaal. Programma’s zoals Axure bieden gebruikers de mogelijkheid om snel prototypes en wireframes te kunnen maken. 

Deze kunnen vervolgens eenvoudig geëxporteerd worden naar een server online waardoor je een link kunt sturen naar klanten, collega’s of teamleden. Zo kan iedereen direct meekijken.

Samen werken aan jouw prototype OF DRAADMODEL?

Heb je een idee voor een website of app, waarbij je een prototype nodig denkt te hebben? Ik heb o.a. prototypes gebouwd voor de online boeking modules van TUI, de integratie van een nieuw label systeemvoor EGM architecten en voor diverse andere bedrijven.

Kom je er zelf niet uit of heb je geen tijd om een prototype te maken? Ik help je graag verder op weg.

WERK

Wordpress Websites

Film Producties

SEO optimalisatie

Social media strategie

DIENSTEN

Webdesign

Ontwerp

UX Design

SEO optimalisatie

Social media strategie

contact

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met mij op.

Mediabureau BY KEV   | T +31 (0) 6 50 73 01 14  |   info[at]bykev.nl