06 - 50 73 01 14 kdezwart[at]gmail.com

The Giants of La Botte

The Giants of La Botte is gemaakt om het betaalwater ‘Etang La Botte’ te promoten op een expositie in Ahoy Rotterdam. Na weken kamperen, vissen en filmen wisten we voor onze klant ‘The Carp Specialist’ deze trailer te monteren. Twee maanden later werd de film vertoont op de Visma in Ahoy en later ook op andere grote beurzen. Het was een groot succes. De beelden, montage en muziekproductie is allemaal zelf gedaan.

Mindpoker

Met een groep autistische jongeren van stichting Via Lumina hebben wij deze korte film gemaakt met als doel het Short4Dordt Filmfestival te winnen. De jongeren hadden hierbij het script bedacht, en het was aan mij de taak om alles goed in banen te leiden en het idee van de jongeren te filmen en te monteren. Twee maanden later wonnen we dan toch het Short4Dordt Filmfestival met een prijs voor beste film in de categorie ‘Fictie’ en een prijs voor beste casting.
sfd

Trailer Expedition Gambia

Voor een expeditie die ik zelf in 2012 in Gambia (West-Afrika) heb gemaakt is deze korte trailer gemaakt. Deze trailer is promotie materiaal voor het boek over deze expeditie welke eind 2014 of begin 2015 uitkomt. Momenteel wordt de trailer getoond op de website Expedition Gambia.

Samen Tegen Verzuim

Voor stichting Ingrado en het ministerie van onderwijs hebben wij deze film gemaakt over verzuim onder jongeren in Amsterdam en hoe dit met een nieuw protocol, ontwikkeld door stichting Ingrado, op een effectievere manier kan worden aangepakt. De film is gepresenteerd op de SS Rotterdam aan diverse politici en belangrijke mensen binnen het onderwijs. Ook de muziek voor deze film hebben wij zelf geproduceerd.

Minidocu

Om een heel bijzonder vrijwilligersproject te registreren is deze mini documentaire gemaakt. Met dit project gingen mensen die leiden aan het syndroom van Korsakov elke week een avond vissen met steeds dezelfde vrijwilliger. Op deze manier werd er geprobeerd om meer een vriendschappelijke relatie op te bouwen, wat in theorie nauwelijks mogelijk zou zijn met Korsakov patiënten. In het kort is bewezen dat vissen een zeer positieve invloed op het leven van deze mensen kan hebben.

 

Stekkie TV

Stekkie TV is een serie korte visfilms gemaakt voor en door kinderen. Hoe pak je nu bijvoorbeeld een snoek uit het water? En welk aas gebruik je? Allemaal vragen die beantwoord worden door het Stekkie Team, een groep jonge vissers die in elke serie de hoofdrol spelen. Muziek, beelden en montage zijn allemaal zelf geschreven en verzorgd.

Build Your Future Foundation

Build Your Future Foundation, opegricht door Gambiaans reggaester Njie B The Conquerer, is een stichting die kinderen en jongeren in West Afrika weer een toekomstperspectief wil bieden. Dit doen ze door kinderen te steunen en te begeleiden in het ontwikkelen van hun talenten. Deze promo film werd door mij geschoten in Gambia om het project verder te kunnen promoten.

Baron Marine Carp Challenge

De BaronMarine Carp Challenge is één van de meest bijzondere viswedstrijden die er in Nederland. Tientallen koppels karpervissers strijden 3 dagen lang om wie de meeste en zwaarste vissen vangt. Het evenement speelt zich af in safaripark ‘De Beekse Bergen’ waardoor de vissers letterlijk wakker worden met brullende leeuwen en olifanten. Deze ervaring heb ik zo goed mogelijk geprobeerd te neer te zetten middels deze film. De beelden, montage en compositie muziek is allen zelf verzorgd.