SAMEN werken aan een betere wereld

Voor elke opdracht een kind naar school

eSamen kunnen wij een kansarm kind in Gambia een jaar lang naar school helpen en daarmee een steentje bijdragen aan een betere wereld. Voor elke opdracht die BY KEV uitvoert, sturen wij een kind in Gambia (West-Afrika) een jaar naar school.

Het onderhouden van directe en duidelijke communicatielijnen is hierbij van groot belang. We onderhouden regelmatig contact met de families die wij ondersteunen en doen zelf de betalingen van het schoolgeld aan de scholen. Hierdoor kunnen we het geld en de ontwikkeling van de kinderen goed volgen. Een kleinschalige, maar doeltreffende methode.

Kinderen in Gambia behoren tot de allerarmsten ter wereld. Vooral voor meisjes is naar school gaan slechts een droom, laat staan het verder ontwikkelen van een talent. Serra Jallow, het meisje in de video (0:45) heeft zo bijvoorbeeld een ongekend tekentalent, terwijl Musa Jatta de droom heeft om dokter te worden. Prachtige kinderen die dezelfde kansen verdienen als kinderen in Nederland.

Wij zijn van mening dat elke ondernemer iets kan doen om kansarme kinderen te helpen in derde wereldlanden.

In Gambia gaat een kind voor ongeveer 100 euro een jaar lang naar school. In dit bedrag zit het schoolgeld inbegrepen, twee uniforms en de benodigde schoolboeken. 

 

kinderen gaan nu naar school

outfits verzonden

1000 setjes kleding onderweg naar Gambia

1000 setjes kleding onderweg naar Gambia

Een flinke lading kinderkleding is inmiddels onderweg naar het dorp Kartong in Gambia. In dit dorp is een grote groep echt kansarme kinderen. Velen hebben geen schoenen omdat daar simpelweg geen geld voor is. Daar komt nu voor even verandering in. Na een oproep voor...

Musa Jatta ontvangt schoolboeken

Musa Jatta ontvangt schoolboeken

Sinds twee maanden sponsoren we Musa Jatta van 14 uit het dorp kartong. Na zijn schooluniform kon de leergierige Musa eindelijk zijn schoolboeken in ontvangst nemen. Om er zeker van te zijn dat de centjes op de goede plek terecht komen gaat partner Musa Bah naar de...

Kids in Kartong sturen een bedank video

Kids in Kartong sturen een bedank video

De zes kinderen in Kartong die we inmiddels naar school hebben kunnen helpen stuurden onlangs een leuk videoberichtje. Inmiddels zijn alle kinderen druk in de weer met school. Voor iedereen is er nu een schooluniform en de benodigde boeken. Er is nog een grote...

“De nieuwe generatie ondersteunen om naar school te kunnen en talenten te ontwikkelen is de beste manier om Afrika te ontwikkelen”

Deze kinderen gaan nu naar school

MUSA JATTA [14]

SERRA JALLOW [10]

MOHAMMED BAH [10]

BINTU COLLY [8]

onze aanpak

Onze werkwijze is eenvoudig en daar zit nu net de kracht. Mijn partner Musa Bah gaat persoonlijk naar de families van de kinderen toe. Daar praat hij met de ouders en evalueert de situatie van de kinderen. Deze kinderen behoren tot de armsten van het dorp en wonen allemaal bij hem in de buurt in Kartong in Gambia. Hierdoor kan hij ze goed volgen. Het geld gaat niet naar de ouders van de kinderen maar wordt door onze partner betaald aan de scholen. Ook het uniform en de boeken worden hier direct betaald.

 

Hoe weet je dat je deze gang van zaken kunt vertrouwen?

Vertrouwen is vaak een probleem in Afrika waardoor projecten regelmatig falen. Partner Musa Bah en Kevin hebben echter een lange reis per kajak over de Gambia rivier naar de oceaan gemaakt en daar een aantal keer elkaars leven gered van o.a. boze nijlpaarden. Dit creëerde vanzelfsprekend een band voor het leven.

Sindsdien werken zij al jaren succesvol samen. Zo zijn er inmiddels meer dan 2000 kinder-outfits en schoenen verzonden naar Kartong en daar verdeeld over de kinderen. Daarbij gaan er inmiddels vijf naar school.

 

Per gezin de situatie in kaart 

Onze partner bezoekt de families van kinderen en brengt per gezin de situatie in kaart. Zo kunnen we de extra schrijnende gevallen er als eerste uit pikken. Vervolgens maakt hij per kind een inventarisatie van wat er nodig is om het kind naar school te krijgen.

We vertellen de familie in dit stadium nog niets maar brengen slechts de situatie in kaart. Pas wanneer we het geld hebben ingezameld vertelt Musa het aan de familie en betaald hij zelf het schoolgeld aan de betreffende school.

Er is echter meer nodig dan alleen schoolspullen. Schoenen, tassen en representatieve kleding is erg gewenst. Momenteel is er een grote behoefte aan kinderlaarsjes voor het regenseizoen. Mocht je spullen willen doneren dan kun je daarvoor contact met ons opnemen.

by kev gambia project