06 - 50 73 01 14 info@bykev.nl

SAMEN werken aan een betere wereld

Voor elke opdracht een kind naar school

Samen kunnen wij een kansarm kind in Gambia een jaar lang naar school helpen. Voor elke opdracht die BY KEV uitvoert, sturen wij een kind in Gambia (West-Afrika) naar school.

Dit doen we momenteel met zeer directe lijnen. We onderhouden regelmatig contact met de families en doen zelf de betalingen aan de scholen. Hierdoor kunnen we elke cent, en de ontwikkeling van de kinderen volgen. 

Kinderen in Gambia behoren tot de allerarmsten ter wereld. Vooral voor meisjes is naar school gaan slechts een droom. 

Wij vinden het de verantwoordelijkheid van elke ondernemer om te helpen met ontwikkelingsprojecten in derde wereldlanden. Dit is in onze optiek de enige manier om de vluchtelingen stroom uit Afrika structureel op te kunnen lossen.

In Gambia gaat een kind voor ongeveer 100 euro een jaar lang naar school. In dit bedrag zit het schoolgeld inbegrepen, twee uniforms en de benodigde schoolboeken.

 

Kinderen gaan nu naar school

Kinder outfits verzonden

Musa Jatta ontvangt schoolboeken

Musa Jatta ontvangt schoolboeken

Sinds twee maanden sponsoren we Musa Jatta van 14 uit het dorp kartong. Na zijn schooluniform kon de leergierige Musa eindelijk zijn schoolboeken in ontvangst nemen. Om er zeker van te zijn dat de centjes op de goede plek terecht komen gaat partner Musa Bah naar de...

Kids in Kartong sturen een bedank video

Kids in Kartong sturen een bedank video

De zes kinderen in Kartong die we inmiddels naar school hebben kunnen helpen stuurden onlangs een leuk videoberichtje. Inmiddels zijn alle kinderen druk in de weer met school. Voor iedereen is er nu een schooluniform en de benodigde boeken. Er is nog een grote...

“De nieuwe generatie helpen om naar school te kunnen gaan is de beste manier om de vluchtelingenstroom uit Afrika structureel op te kunnen lossen”

Deze kinderen gaan nu naar school

MUSA JATTA [14]

SERRA JALLOW [10]

MOHAMMED BAH [10]

BINTU COLLY [8]

HOE Wij dit aanpakken

Onze werkwijze is eenvoudig. Mijn partner Musa Bah gaat persoonlijk naar de scholen toe om het schoolgeld, uniform en boeken zelf te betalen. Zo weten we ook zeker dat ouders er niet met het geld vandoor kunnen gaan.

 

Hoe weet je dat je deze gang van zaken kunt vertrouwen?

Dit is inderdaad vaak een probleem in Afrika waardoor projecten regelmatig falen. Musa en ik hebben echter in 2012 een reis per kajak over de Gambia rivier gemaakt en daar een aantal keer elkaars leven gered van o.a. boze nijlpaarden. dit creëerde een band voor het leven. Sindsdien werken wij al jaren veel samen en is er nog nooit iets vreemds of vervelends voorgevallen. 

 

Per gezin de situatie in kaart 

Musa bezoekt de families van kinderen en brengt per gezin de situatie in kaart. Zo kunnen we de extra schrijnende gevallen er als eerste uit pikken. Vervolgens maakt hij per kind een inventarisatie van wat er nodig is om het kind naar school te krijgen.

We vertellen de familie in dit stadium nog niets maar brengen alleen de situatie in kaart. Pas wanneer we het geld hebben ingezameld vertelt Musa het aan de familie en betaald hij zelf het schoolgeld op de betreffende school.

Er is meer nodig dan alleen schoolspullen. Schoenen, tassen en representatieve kleding is erg gewenst. Mocht je spullen willen doneren dan kun je daarvoor contact met ons opnemen.

by kev gambia project