Een flinke lading kinderkleding is inmiddels onderweg naar het dorp Kartong in Gambia. In dit dorp is een grote groep echt kansarme kinderen. Velen hebben geen schoenen omdat daar simpelweg geen geld voor is.

Daar komt nu voor even verandering in. Na een oproep voor kinderkleding hebben wij van veel mensen dozen kleding ontvangen. Dit was al veel en toen kwam de Kledingbank Dordrecht nog eens met het bericht dat we 25 vuilniszakken kleding op mochten halen. Vaak nog gloednieuw met het prijskaartje er nog aan. 

Wat gebeurd er nu?

We versturen de lading kleding met hulp van Stichting Gambia4You. Zij halen de dozen op en verzenden ze vervolgens per container naar Gambia. Daar worden ze verdeeld door onze partner Musa Bah.

Naast dit project financieren we ook voor een aantal kinderen het schoolgeld, boeken en uniforms. In Gambia gaat een kind voor ongeveer 100 euro een jaar lang naar school. In dit bedrag zit het schoolgeld inbegrepen, twee uniforms en de benodigde schoolboeken. 

 

gerelateerd nieuws

Musa Jatta ontvangt schoolboeken

Musa Jatta ontvangt schoolboeken

Sinds twee maanden sponsoren we Musa Jatta van 14 uit het dorp kartong. Na zijn schooluniform kon de leergierige Musa eindelijk zijn schoolboeken in ontvangst nemen. Om er zeker van te zijn dat de centjes op de goede plek terecht komen gaat partner Musa Bah naar de...

Kids in Kartong sturen een bedank video

Kids in Kartong sturen een bedank video

De zes kinderen in Kartong die we inmiddels naar school hebben kunnen helpen stuurden onlangs een leuk videoberichtje. Inmiddels zijn alle kinderen druk in de weer met school. Voor iedereen is er nu een schooluniform en de benodigde boeken. Er is nog een grote...

Deze kinderen gaan nu naar school

MUSA JATTA [14]

SERRA JALLOW [10]

MOHAMMED BAH [10]

BINTU COLLY [8]